10.9.13

50 godina župe Polog



U nedjelju, 8. rujna 2013.g., na blagdan Male Gospe (kada se slavi rođenje Blažene Djevice Marije) pozvani smo od strane HKD Mladost iz Pologa na proslavu 50. obljetnice osnutka i djelovanja župe Polog. Kako je protekao jedan od zadnjih, ako ne i zadnji, nastup za ovu ljetnu sezonu, pročitajte u nastavku!



Kulturna manifestacija u sklopu proslave održala se na ljetnoj pozornici "Podić" u Pologu, u lijepom poljskom ambijentu. Na proslavu smo stigli među prvima (prvi put da smo tako uranili) pa smo vrijeme kratili u ugodnom razgovoru s domaćima i razgledavanju štandova, na kojima su bili prikazivane tradicionalne rukotvorine (pletiva, oruđa, glazbeni instrumenti, posude itd.) kojima su se naši stari nekad služili.

Prije početka, došla su i 2 kauboja na konjima, među njima stari poznanik Zdena Damjanović, a oni najodvažniji među našima (Kela, Kiki i Oblica) zajahali su Zekana.

Kela na Zekanu
Oblica
Kiki

Program je započeo oko 19 sati a večer su otvorili domaćini sa svojim običajem. Tijekom večeri još se moglo vidjeti domaćine u dva navrata, a og gostiju tu su bili još naši susjedi HKUD Svi Sveti iz Jara sa linđom, zatim HKUD Mokro sa običajem prošnje, te još HKUD Rodoč, Folklorna skupina "Fra Bernardin Smoljan" a klapskim pjesmama su nas počastili Klapa Kruševo.

Naše društvo je nastupilo kao predzadnje, sa koreografijom pastirskih plesova te koreografijom Hercegovine od 6 parova. Instrumentalnu pratnju pružio nam je Franjo Marić iz HKD Vrila sa diplama, te mu se posebno zahvaljujemo :)

Nakon programa, uslijedila je zakuska za folkloraše a zatim i svirka za afterparty. Iako ime benda nisam uhvatio (sorry momci) dobro su svirali te se uz trusu, taraban, linđo i bosansko i folkloraši i publika zabavljali do dugo u noći.

A poseban pozdrav ide malom Peri Zovko koji je nakon dugo vremena ponovo se obukao u nošnju i zaigrao za naše društvo. To lima! :)

Nema komentara:

Objavi komentar