15.4.13

Sve konje vrane, žita, ambare...

Bio je to lijep vikend. Nakon skoro pa biblijskog potopa i skoro 40 dana i 40 noći kiše bura je malo propuhala a sunce malo izišlo, kao da su znali tko nam dolazi...

Grbovi oba društva i naša zastava


Za subotu 13.4. imali smo dogovorenu manifestaciju folklora u prostorijama Mjesne zajednice. Pored nas, plesali bi nam i naši dragi Slavonci iz KUDa 'Kolo' iz Narda kod Valpova. S njima smo lani uspostavili suradnju te su nas najprije oni ugostili 1. i 2.12.2012. Kažu da su ostali paf koliko smo zapravo partijaneri i dobro raspoloženi i s kolikim repertoarom slavonskih pjesama raspolažemo. Nakon onakvog gostoprimstva, red je uzvratiti i probati bar jednako dobri domaćini biti...
Odluka je pala na ovaj vikend, 13.-14.4. Kako su nam rekli, imali su strašnih problema s dogovorom ali da su se, na našu zajedničku radost, uspjeli dogovoriti i izorganizirati te doći. Prvo su obišli Međugorje uz ekspediciju iz našeg društva a onda oko 11h autobus je protutnjao do naše crkve na parkiralište i veselje je moglo početi. Prekrasan dan, svi odličnog raspoloženja, rakija i piva se načimale, uz onu Mićinu 'Po kap ćemo pa ćemo vidit šta ćemo'. Nakon raspoređivanja gostiju po kućama, na ono navodno 'spavanje', iako znamo da se na ovakvim skupovima najmanje spava, razišla se ekipa po kućama. Nakon ručkovanja, neki su ostali odmarati, neki su drito u caffe Dado otišli, neki malo u turizam. No oko 18 sati svi se skupljaju kod škole kako bi se počelo s pripremama za ples.

'Golubice bijela što si nevesela...'

U prostorije MZ Uzarići bilo je spremno oko 120 sjedećih mjesta a interes je bio velik, prostor je bio popunjen a ljudi su mogli uživati. Mlada voditeljica Ana Ljubić otvorila je večer sa biografijama oba društva pri tome pojašnjavajući kako smo došli do naše suradnje, te najavila repertoar za večer. Kao domaćini, otvorili smo večer veselim linđom od 6 parova, zatim je slijedila njihova prva koreografija Slavonije. Onda su išli naši malci uz Hercegovinu, pa Nardovska druga koreografija Slavonije, zatim naše Međimurje i za kraj njihova koregrafija Baranje. Nakon završetka kulturnog dijela programa uslijedile su prigodne završne riječi i razmjena poklona te velik pljesak pristunih gostiju.

Voditeljica otvara večer

Prostor Mjesne zajednice bio je ispunjen

Vrti je jače rekla je dat će!

Slavonski plesovi

Malci s Hercegovinom

Baranjski plesovi

Štiri snehe su se spominale...

Nakon nastupa uslijedila je zajednička večera a onda je lagano počela feštica. Prvo su njihovi mladi tamburaši uzeli stvar u svoje ruke te s par finih šokačkih pjesama započeli feštu uz odličan vokal Luke Šestanja. Nedugo zatim stvar su preuzeli Širokobriješki Dukati koji su atmosferu digli na još veći nivo te se uz piće, dobro društvo i glazbu zabavilo do sitno u noć. 

Tamburaši i vokal Šeco

Malo se i zaigralo

Predsjednik društva sa Denisom, Markanom, Mićom i Milom


Sutra jutro unatoč glavoboljama i nedostatku sna ekipa se skupila kod autobusa da naše drage goste ispratimo. Dok su oni spičili za Mostar da još upoznaju čari Hercegovine, mi smo ostali da svoj nered počistimo ali drage volje, pa kako i ne bi kad smo se tako zabavili! Ostaje nam da se što prije konsolidiramo, spremimo i vratimo nazad u Nard jer ovakvu povezanost bi bilo apsolutna šteta i grijota ne zadržati.

Ekipa na Starom mostu

Ispijanje kave/fe


Veliki pozdrav našim gostima kojima se i ovako zahvaljujemo što su nam došli i počastili nas i naše selo svojim plesovima i običajima uz veliku želju da se što prije vidimo, a kako stvari stoje, to bi već moglo biti u 6. mjesecu!

Zajednička prije polaska!


I za kraj, prigodna pjesma!

Nema komentara:

Objavi komentar