2.9.13

Oj Krenico tko te ne bi pio!


U subotu, 31.8., na izmaku kolovoza i taman pred što će se većina članova vratiti u školske klupe, bili smo na Večeri folklora u Gali, općina Otok, nedaleko od Sinja. Večer su organizirali domaćini, KUD Krenica iz Gale a nas su pozvali da već treći put naletimo i predstavimo svoje umijeće. Kako nam je prošao prvi nastup u Europskoj uniji pročitajte u nastavku posta!


Kao što sam spomenuo u uvodu, ovo nam je bio treći odlazak kod naših prijatelja Galjana. Prvi put smo bili u listopadu 2010. te u kolovozu 2011., oba puta smo im se predstavili s linđom. Ovaj put smo ih odlučili počastiti jednim Međimurjem!

Na put smo krenuli malo oko 16.20h, a krenuli smo s dva kombija. Nakon kratkog šopinga na Gazprom pumpi spičili smo pravo za Galu. Prošavši Imotski i Trilj, u Galu smo pristigli oko 18.30h. Tu se momci brzinski presvlače dok cure popravljaju šminku i nakon kratkog okrepljenja kreće večer.

Bina

Kroz kratku procesiju predstavila su se sva društva, a pored domaćina i nas, bili su tu još društva iz okolnih mjesta, Etno udruga Petrovo polje - Ružić, KUD Sinj i dr., a od Hercegovaca bili su tu i naši zemljaci HKUD Kočerin pod vodstvom Dukata Marinka Mikulića - Makoa

Naša ekipa u procesiji (i par Kočerinjana)

Nakon uvodnih riječi predsjednika domaćinskog KUD-a i načelnika općine Otok te pjevanja hrvatske himne, voditelj je proglasio večer folklora otvorenom. Uz napomenu
"S obzirom na društva iz susjedne BiH, ovo bi mogli prozvati međunarodnom smotrom, ali to podrazumijeva više naroda, a mi smo jedan, ponosni, hrvatski narod!"

Večer su otvorili domaćini s Cetinskim svadbenim običajem.


Mi smo nastupili sa, kako sam već naveo, Međimurjem od 8 parova, nešto što vjerujemo da domaća publika još nije imala prilike vidjeti. Nakon nastupa nagrađeni smo velikim pljeskom.

Dragi Đurek tra la laaaaa
Štiri snehe su se spominaaaleeeee

Iza nas su nastupili naši zemljaki s linđom.

Igraj linđo samo živo!

Nakon nastupa uslijedila je večera za folkloraše, a u međuvremenu su na binu došli članovi grupe Silver iz Splita koji su se brinuli za zabavni dio večeri. Nakon dosta plesa i skakanja, oko pola 1 bend je napustio pozornicu, a nama je bilo vrijeme poći kući. 

Ludilo brale :)
Kamen, krš i maaaslinaaaa

Međutim, šteta je subotom ne otić u grad pa smo na povratku svratili u caffe Carpe Diem u Trilju gdje smo malo bančili s Mirnom i Antom Vojkovićem te Kristinom Mravak i Ivanom Bravić (potonjoj se osobno ispričavam što je prvi put nisam spomenuo:)) ). Nakon toga, sjeli smo u auta i krenuli put Uzarića gdje smo sretno i zdravo stigli negdje oko 4.00h.

Hvala puno našim domaćinima, nadamo se skorom viđenju i bančenju što prije! :) 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Foto: KUD Krenica

Nema komentara:

Objavi komentar