19.10.15

Prođe ljeto dviipetnaesto - drugi dio!



Nakon što smo odradili reportažu za prvi dio našeg ljeta, Gospodnjeg 2015., red je da ga dovršimo i prepričamo ostatak naše ljetne sezone!


S pričom smo stali nakon nastupa u Ljutom Docu, a sljedeći nastup nas je vodio samo malo bliže doma. Nastupali smo kod naših susjeda i prijatelja HKUD Jare, na njihovoj "Večeri gange i folklora".
Nastupali smo, kao i (pre)više puta ove sezone, sa Međimurjem od 8 parova, uz nastup naših bećaruša sa pjesmom i bećarcem prije toga. Nakon nastupa, ostali smo malo na feštici, ništa strašno, tamo do 1-2-3h, nešto slično kao i oni kod nas :)

Ekipa čeka zapeta k'o puška

Bećaruše

Meštar o' muzike Pero

I autor bloga se malo okušao u dj-anju

29. kolovoza put nas je odveo ponovno u RH. Nije ni mjesec dana prošlo a ponovno smo u Sinjskoj krajini, ovaj put ponovno kod starih prijatelja KUD Krenica iz Gale.
Uz određene komplikacije na put smo se zaputili u poslijepodnevnim satima s kombijem i automobilom, stigavši malo prije početka nastupa. No, stigli smo se spremiti na vrijeme i mogli smo se uredati u kolonu koja je išla od crkve do igrališta na kojem su bili nastupi.
U koloni su se mogle vidjeti društva iz okolnih mjesta: Tijara iz Tijarice, ženska klapa Vrilo iz Sinjskog Obrovca, Peruća iz Hrvaca te mnogi drugi, a preko grane su stigli i KUD Lukavica iz Lukavice.
Nastupili smo s linđom od 6 parova, na posebnu želju predsjednice KUDa Krenica Kristine Mravak (imam osjećaj da ćemo svaki put s linđom...) i uz veliki pljesak. Poseban pljesak su zaslužili i ekipa iz Lukavice sa svoja dva nastupa, od kojih je drugi bio sa nama vrlo poznatom glazbom... :)
Nakon nastupa uslijedila je okrjepa i fešta uz domaćine, a budući da ovaj put nismo mogli svratiti u svjecki poznati i nama omiljeni Carpe Diem, morali smo se ispucati na igralištu i baš nam je dobro išlo. Do novog viđenja sa Galjanima!
 
Voditelji Ante i Mirna
Dodaj naslovKUD Lukavica

Klapa Vrilo








Primanje zahvalnice i razmjena darova


 
 
Do početka listopada imali smo još dva nastupa, udali smo naše dvije suseljanke Katarinu Zovko (ex Kožul) zatim Ivonu Banožić (ex Kraljević) i njihove svatove počastili s linđom. Sretno im u bračnom životu od HKUD Uzarići!
 
------------------------------------------------------------------
 
foto: Mia Katić (dio o nastupu u Krenici)
 
 

Nema komentara:

Objavi komentar