9.9.14

Velika ljetna kronika 14'



Skoro su dva mjeseca prošla od zadnjeg upisa na blog. Čudno je to ljeto pa poštenu čovjeku ne da mira i istipka par redova. Ali ne smeta, u ovom članku ćemo uzet sve naše događaje od posljednjeg upisa, složit na kamaru i izvršit rekapitulaciju ljeta Gospodnjeg 2014.!



Hmmm...gdje smo stali? E da, Blaćansko silo 12.7. Bio je to prvi dio dvotjedne blatske turneje, kako smo i rekli u članku. Iduća postaja bila nam je

Večer gange i folklora u Jarama


u organizaciji naših susjeda HKUD Svi Sveti. Vazda se s komšijom dobro gledaj rekli bi naši stari (ili tako nekakav sličan biser) pa se i mi toga držimo. Jaranima smo se predstavili s linđom, a tu su još bili i domaćini sa spletom pjesama, linđo u izvedbi HKUD Sv. Ante iz Cima te HKUD Brda iz Izbična, HKUD Mladost iz Pologa i mnogi drugi. Nakon nastupa svi smo se skupa zabavili uz odlične Tamburaše s kamena.

Nešto često u zadnje vrijeme, ali opet hvala predsjedniku Svih Svetih Ivanu Lasiću - Ćaniću na instrumentalnoj podršci :D

Ajmo linđo!
Vrti đavle!
Od tri puta traži curi bijela skuta!
Afterpartyyy

Čekamo da nas i dogodine zovnu :)

IZBIČIJADA


Velika Gospa 15.8. obično se smatra vrhuncem društvenih događanja u Širokom Brijegu, što je sasvim točno. No sutradan uvijek se ide na jednu feštu u malo hladnije krajeve naše općine, na popularnu Izbičijadu. Tako je i nas put poveo gore ove godine!

Na Izbičkom polju, u prekrasnom prirodnom ambijentu, održala se 17. po redu Izbičijada, jedna od najpopularnijih fešti širokobriješkog kraja. Nakon sportskih aktivnosti, revijalnom utakmicom između MZ Izbično i MZ Dobrkovići te igara poput kamena s ramena, oko 20 sati na velikoj bini započeo je kulturni program. Kao i uvijek, otvorio ga je gradonačelnik Miro Kraljević. Prvi su se gostima pokazali domaćini, HKUD Brda, najprije mlađi a potom poslije i stariji članovi, nakon čega su gledatelji još mogli uživati u nastupima HKD Hercegovac sa Hercegovinom, bećarcima etno skupine Sinovi Hercegovine, guslama Mate Anića i Bože Marića, te i našim nastupom Međimurja.

Ekipa
Mali Izbičani
Veliki Izbičani
Sinovi Hercegovine
Hercegovac
Čekamo da nas Marinko najavi (Chicago, Kanada, Amerika...)
Cveti cvetek fijoliiiiicaaaaa

Nakon kulturnog dijela uslijedila je bogata tombola, koju smo ipak propustili zbog večere (a neki i zbog fotoaparata hm hmm), nakon čega je uslijedio zabavni dio. Nakon njega, muški dio društva se prebacio u obližnji kafić i nastavio sa feštom i svirkom do kasnih noćnih sati. Odnosno, do onda kada su se cure žalile da im se ide kući :)


ANA & MARKO


21.8. nastupali smo kao iznenađenje u svatovima mladenaca Ane Vukoje i Marka Marušića, a na zamolbu kume. Tom prigodom, u prekrasnoj sali Etno sela u Međugorju, predstavili smo im se linđom, a nešto kasnije i koreografijom Hercegovine. Mladenci i svatovi ostali su zatečeni i zadivljeni te nas su pozvali da što duže ostanemo. Mi smo pomogli koliko smo mogli u dizanju atmosfere i prema reakcijama oduševili smo sve prisutne.

I još stigli se selfijat :) 

Nina i njeni selfiji... :)
 

OJ KRENICO TKO TE NE BI PIO
KRAJ TEBE ME DRAGI ZAMIRIO


Baš je dugo bilo otkad smo zadnji put prešli granicu :) 30.8 smo po 4. put se dali na put u Galu kod naših starih prijatelja KUD Krenica iz Gale koju su organizirali večer folklora čiji naziv vidite u podnaslovu. Uz naše društvo te naše susjede iz Svi Svetih koji su također nastupali, gledatelji su mogli uživati u nastupima domaćina, HKUD Napredak iz Knina, Etno udruge Petrovo polje, kao i nastup KUDa Lukavica iz Bosne. U nastavku večeri zabavljali smo se uz Totem bend iz Splita.

Dio ekipe
Domaćini KUD Krenica
Etno udruga Petrovo polje
HKUD Napredak Knin
HKUD Svi Sveti
KUD Lukavica
Vrti jače!
Pre naj
Tajnica prima zahvalnicu

A ne daj Bože da se ode u Galu a na putu kući se ne svrati u Trilj u Caffe Carpe Diem sa probranom ekipom ;)


KAD ZAPJEVAM NIZ POLOŠKU STRANU


Vrijeme postaje ružnije, dan kraći a mi pomalo ljeto privodimo kraju. Kao i lani, za blagdan Male Gospe 8.9. pozvani smo u Polog na večer foklora Kad zapjevam niz pološku stranu u organizaciji HKD Mladost iz Pologa. Drugu godinu zaredom smo se rado odazvali, te smo došli sa koreografijom Međimurja. Pored nas, nastupali su još i domaćini, zatim Folklorni sastav Napredak podružnica Bugojno, KUD Mokro sa linđom, HKUD Svi Sveti sa spletom bećaraca, guslar Jure Miloš i drugi. Nakon nastupa uslijedila je tombola, gdje moramo pohvaliti tri naša člana koji su imali sreće i odnijeli nagrade :)

Ekipa (sa tri pajdaša)

Nakon nastupa slijedio je zabavni program sa Tamburašima s kamena, ali već oko 23 sata muški dio društva se prebacio u nedaleki Caffe West kako bismo gledali i navijali za našeg zemljaka Marina Čilića na njegovom putu do pobjednika US Opena. Marin je kao pravi Hercegovac razvalio protivnika te uz naše gromoglasno navijanje i par litara pive podiga pehar pobjednika US Opena. Bravo Marine!

ČILKEEEEEEE

Bila je to naša kronika ostatka ljeta. No svakako nije sve gotovo, imamo još toga na rasporedu, već u subotu se spremamo na putovanje u Bosnu kod naših prijatelja Folklorni sastav Napredak podružnica Busovača na folklornu manifestaciju Srce središnje Bosne. No, o tome čitajte sljedeći tjedan!

-----------------------------------------------------------------------

Foto: KUD Krenica, HKUD Svi Sveti, izbicno.info, Iva Zovko, Nina Marušić i dr.

Nema komentara:

Objavi komentar